(C)2010- All Rights Reserved - προτιμώμενη ανάλυση: 1024Χ768 - απαιτείται εγκατάσταση FLASH PLAYER(ΛΗΨΗ ΤΩΡΑ) ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ Epidalea calamita, Laurenti 1768 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ Γνωρίζατε.... ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΡΠΕΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050 Οι σαλαμάνδρες, τα geckos και οι σαύρες, που κανονικά βρίσκονται στις όχθες της Μεσογείου, μπορεί να γίνουν κοινά  σε θέαση στην Βρεττανία στα επόμενα 50 χρόνια απο τώρα σύμφωνα με μελέτες που διεξάχθησαν στο  Περιβαλλοντολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και στο Διεθνές Μουσείο Φυσικών Επιστημών της  Ισπανίας. Η παγκόσμια άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται να δημιουργήσει ιδανικές θερμοκρασίες για τα ερπετά της  Μεσογείου και η λίγη ακόμη άνοδος της θερμοκρασίας θα μπορέσει να επιτρέψει σε geckos, αμφίβια και σαύρες να  εξαπλωθούν μέχρι και το βόρειο Manchester.  H έρευνα, έχει δείξει ότι τα ερπετά και τα αμφίβια θα επωφεληθούν απο αυτή την άνοδο, δίνοντας τους την δυνατότητα  να επεκταθούν έτσι ώστε να επιβιώσουν. Σπάνια είδη της Βρεττανίας όπως οι Τεραπίνες , οι Pool Frogs και τα Coronella austriaca  που προς το παρόν ζούν και αναπαράγονται στο νοτιότερο άκρο της Αγγλίας σε πολύ μικρά ποσοστά, θα  εξαπλωθούν, δημιουργώντας απειλή σε άλλα υπάρχοντα είδη τώρα.  επιστροφή στην αρχική σελίδα επιστροφή στην αρχική σελίδα
ΣΠΑΝΙΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΛΙΠΙΝΩΝ Ένα σπάνιο είδος, ο Crocodylus mindorensis  που συναντάται μόνο στους βάλτους στις νότιες στις Φιλλιπίνες, βρέθηκε  επίσης στα βόρεια της χώρας. Ερευνητές σε συνεργασία με το Palawan Wildlife Rescue and Conservation Center  (PWRCC) , καθώς και το Louisiana State University   ανακάλυψαν κροκόδειλους στα βόρεια της Abra, και συγκεκριμένα  στο Massif Central της κοινότητας Tineg και σε υψόμετρο 850 μέτρων!!  Τα αποτελέσματα της έρευνα αυτής θεωρούνται εξαιρετικά, καθώς είναι σημαντικά ώς προς την διατήρηση αυτού του  είδους του κροκοδείλου. Νέες περιοχές πλέον μπορούν να θεωρηθούν ιδανικές προς απελευθέρωση του συγκεκριμένου  είδους στην φύση. Περιοχές που θεωρούνταν παλιότερα ακατάλληλες προς επιβίωση του είδους μπορούν πλέον να  θεωρούνται ιδανικές για βιότοπους κροκοδείλων.  Crocodylus mirdorensis στις Φιλλιπίνες ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΑΛΩΣΗ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Πολλές απο τις γιγάντιες σαλαμάνδρες που διαμένουν και πολλάπλασιάζονται σε ποτάμια της Ιαπωνίας μπορεί πλέον να  είναι εισαγόμενα είδη απο την Κίνα που θέτουν πλέον σε κίνδυνο τα ενδημικά είδη. Η ανακάλυψη που έγινε  μέσα απο  πρόσφατες έρευνες DNA, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους βιολόγους.  Σύμφωνα με τον υπεύθυνο καθηγητή και ειδικό στα αμφίβια είδη, που διεξάγει τις έρευνες και έκανε την ανακάλυψη στο  Πανεπιστήμιο του Kyoto της Ιαπωνίας, η παρουσία των “γιγάντων” δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην προστασία των  ενδημικών σαλαμάνδρων της Ιαπωνίας. 
Περισσότερα νέα... επικοινωνία Αυστραλία - Ο παράδεισος των ερπετών Ασία - Η ερπετοπανίδα της μεγαλύτερης Ηπείρου Τα ερπετά ώς κατοικίδια είδη H εξελικτική πορεία των φιδιών Φίδια της Ελλάδας Aνατομία Φιδιών Ο Δράκος του Κομόντο The Art Of Keeping Viridis The Art Of Keeping Green Iguana      ότι τα ερπετά είναι το πιό παλιό είδος ζώου που υφίσταται σήμερα στη γή;  Ξέρατε ότι οι ταραντούλες σκοτώνουν το  ταίρι τους μετά την γονιμοποίηση; Σας έχουν ποτέ ότι τα φίδια μπορούν να υπάρξουν ώς άριστα κατοικίδια στο σπίτι μας;  Ξέρατε ότι απο τα 100 είδη ερπετών που αριθμεί η Ευρώπη, τα 61 απαντούνται στην Ελλάδα; Ξέρατε επίσης ότι στην  Αμερική 1 στα 25 νοικοκυριά φιλοξενούν τουλάχιστον 1 ερπετό σήμερα;  Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να μάθετε, γνωρίζοντας τα ερπετά, τα  αμφίβια και τα αρθρόποδα μέσα απο την κοινότητα του Reptiles   Greece, και απομυθοποιήστε μέσα απο συμβουλές και συζητήσεις  μαζί μας την άσχημη φήμη που επικρατεί για τον παράξενο κόσμο των  ερπετών και των αρθροπόδων. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε οδηγούς  φροντίδας για πολλά ερπετά (φίδια, αγαμίδες, κροκοδείλια, ιγκουανίδες  και βαρανίδες), αμφίβια (εξωτικοί φρύνοι και βάτραχοι, σαλαμάνδρες,  aloxotl) και αρθρόποδα (αράχνες, σκορπιοί, σκολοπένδρες, mantis).  Επίσης θα βρείτε οδηγούς σωστής αγοράς τέτοιων ζώων και τί θα  πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε ένα τέτοιο κατοικίδιο. Απο το  forum μας δεν λείπουν φυσικά οι  συζητήσεις για θέματα υγείας,  εξημέρωσης, έξυπνων κατασκευών και λύσεων σε θέματα στέγασης  και διατροφής. Επίσης για τους πιό τολμηρούς κατόχους, θα βρείτε θέματα αναπαραγωγής, όπως τρόποι και οδηγίες για σωστό  ζευγάρωμα των κατοικιδίων σας και επιτυχία στην εκκόλαψη και την σωστή διατήρηση των νεοσσών, καθώς και τρόπους  για να αναγνωρίσετε εύκολα το φύλο του κατοικιδίου σας.